Boek online
uw kamer

Zoek & Boek

Bij het boeken van de kamer kunt u, indien beschikbaar, meerdere kamers kiezen in het boekingsproces.

Boek ONLINE: geen boekingskosten en 5% korting. Geen creditcard nodig. Betaal in het hotel en gunstige annuleringsvoorwaarden.

Bruisend en rustgevend.

Watersportdorp Earnewâld is al generaties lang in trek bij liefhebbers van gezelligheid, watersport, wandelen, fietsen, natuur en historie. Onze gastvrijheid en de vele unieke plekken in de omgeving zorgen ervoor dat iedere bezoeker Earnewâld een beetje in z’n hart sluit.

Nationaal Park de Alde Feanen

Laat u verrassen door de enorme afwisseling die de Alde Feanen biedt. De verschillende landschappen, verrassende doorgangen, weidse wateren en een rijke dieren- en plantenwereld maken dit Nationaal Park onweerstaanbaar, in elk seizoen.

Lees meer

Bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen

Ontdek het verhaal van dit bijzondere gebied. Interessant voor volwassenen, vol beleving en interactief voor kinderen. Vanuit het bezoekerscentrum worden voor alle leeftijden tal van activiteiten en excursies georganiseerd.

Bezoek de site. https://www.np-aldefeanen.nl

It Kokelhûs fan Jan en Sjut

Midden in het oude Earnewâld bevindt zich het kleine, sfeervolle museum ‘It Kokelhûs fan Jan en Sjut’. Het huis werd in 1777 gebouwd door een veenbaas en is sinds 1957 als oudheidkamer te bezichtigen.

Bezoek de site. https://www.kokelhus.nl/nl/

It Skûtsjemuseum

Ervaar de bijzondere wereld van skûtjses in de historische scheepswerf ‘De Stripe’. Veel zien, zelf doen en zelfs varen: een skûtsje-zeiltocht door het natuurgebied maakt de beleving van het Skûtsjemuseum compleet.

Bezoek de site. https://www.skutsjemuseum.nl

Paradijs voor ooievaars

Earnewâld is voor veel ooievaars de thuishaven om te broeden. Kijk dan ook niet gek op wanneer u één tegen komt tijdens een mooie wandel- of fietstocht door het gebied. De ooievaars vliegen vrij rond, soms cirkelen ze zelfs boven Earnewâld.

Galerie Koopmans

Bewonder de permanente collectie van de bekende Friese expressionist Klaas Koopmans en het veelzijdige werk van diens zoon Gosse. Galerie Koopmans organiseert elk jaar tweemaal een expositie: een Zomerexpositie en een Winterexpositie, met werk van diverse kunstenaars.

Bezoek de site. http://www.galeriekoopmans.nl

Meubelmakerij Wester

Bezoek de plek waar op ambachtelijke wijze en met een geheel eigen stijl exclusief tuinmeubilair en binnen meubilair wordt vervaardigd. Van ontwerp tot uitvoering in eigen werkplaats.

Bezoek de site. https://www.meubelmakerijwester.nl

Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddeneilanden

Binnen een uur zit u op de boot naar Ameland of Schiermonnikoog, met prachtige stranden, duinen en bossen en mooie oude dorpjes. De Waddenzee is zo uniek, dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Liever aan wal blijven? Dan is Nationaal Park Lauwersmeer, vogelparadijs op de vroegere zeebodem, een echte aanrader.

Meer over Lauwersmeer. https://www.np-lauwersmeer.nl

Meer over de Wadden. https://www.visitwadden.nl/nl/verhalen/werelderfgoed

Webcam

Copyright © 2024 Princenhof